De top 3 van beste excuses om NIET te hoeven sporten

sporten

Dat sporten goed voor ons is weten we inmiddels wel. Maar niet iedereen lukt het om met regelmaat zijn of haar lijf in beweging te zetten, laat staan om zowel conditie, kracht als souplesse te trainen. Ze worden al moe bij de gedachte. Omdat het onderwerp sporten niet meer weg te denken is uit allerlei sociale klets, kan je maar beter goed voorbereid zijn en jouw beste excuus zó overtuigend over de bühne brengen dat iedereen zal begrijpen waarom jij de uitzondering op deze leefstijlregel bent.

Sporten is niet zo mijn ding

Dat kan echt! De een houdt niet van broccoli, de ander niet van sporten. Toen je als dreumes je eerste groentehap kreeg, keek je misschien heel vies. Het is nieuw en het is wennen. Als moeder krijg je dan het advies om het vaker aan te bieden om de kans te vergroten dat die kleine het lekkerder gaat vinden. Door de kinderen daarnaast zoveel mogelijk verschillende groenten aan te bieden, ontwikkelen ze hun eigen smaak en weten ze precies welke ze wel en welke ze niet of minder lekker vinden. Met sporten werkt dat natuurlijk niet zo. Als je een proefles op de sportschool hebt gedaan en je vindt er eigenlijk niks aan, dan geldt dat 1 keer proberen voldoende is om die les voor altijd te skippen EN om te kunnen concluderen dat alle andere sporten ook niet zo jouw ding zijn.

Ik heb er gewoon geen tijd voor

Super goed excuus. Wie heeft nou geen druk bestaan? Op je werk vragen ze eigenlijk te veel van je, waardoor je lange dagen maakt en daarnaast moet je je gezin ook draaiende houden. Een gezonde maaltijd op tafel, wasjes draaien, de kids naar de hobby en op tijd op bed. Dat is allemaal al vermoeiend genoeg. Voor jou dus beter om ‘s avonds nog even op de bank te kruipen voor een bloedstollende aflevering van je lievelingsserie, want daar ontspan je zo lekker van. Van sporten zou je alleen nog maar vermoeider raken. 

Ik ben veel te moe

Logisch toch? Je hebt je heel de dag al op je werk moeten concentreren en thuis wacht er ook altijd een lange lijst met acties. Voordat je daar mee klaar bent is de energie wel op en is het hoogstwaarschijnlijk bedtijd. Eenmaal op je kussen neergeploft is het nog aardig druk in je hoofd. Je maalt over de gebeurtenissen op je werk en het lijstje met acties wordt groter en groter. Goed dat je niet bent gaan sporten, dat ritje naar de sportschool had je echt niet op kunnen brengen. 

Wat is jouw excuus?

Welk excuus is voor jou gegarandeerd een succes? Eentje uit dit rijtje of misschien heb je zelf een andere briljante kunnen bedenken. 

 

Voordat je ze in de praktijk gaat toepassen, is het zaak om zeker te weten dat jij ze zonder aarzeling verkocht krijgt aan anderen. En belangrijker nog, aan jezelf. Geloof jij oprecht dat jouw beste excuus door de kritische jury komt? Raadpleeg voor de zekerheid nog even wat theorieën en wetenschappelijke onderbouwingen. Geen twijfel meer te bespeuren? Nou ja, bingewatchen is ook een sport ;-).