Over Lisette

3 400b

Lisette van Rijn

Als je leeft vanuit je hart kan je nooit de verkeerde keuze maken

Als er een bloem bestaat die de beter-laat-dan-nooit-bloeier heet, dan heb ik hem uitgevonden. Mijn jeugd verliep rustig. Ik was geen herrieschopper en was in al mijn bescheidenheid een kei in me aanpassen aan anderen. Daarbij nam ik vooral geen risico's, want stel je voor dat je een misstap maakt en dat anderen daar dan iets van vinden. Aanpassen maakt flexibel.

De keerzijde is dat ik me daardoor nooit heb afgevraagd wat ík wil en leuk vind. Alles kabbelde door en ik kabbelde mee. In het beeld dat ik ongeschonden door het leven zou komen ontstonden natuurlijk al snel scheuren. Reorganisaties en faillissementen zorgden voor noodgedwongen veranderingen van werkplek en dat maakte samen met een pittig IVF-traject een behoorlijke aanspraak op mijn eigen weerbaarheid en dat van ons gezin.

Dat er uiteindelijk geen broertje of zusje voor onze zoon is gekomen bracht naast veel verdriet en gemis ook kracht en groei. Bovenal leerde ik echt genieten en blij zijn met wat er wel is. Het mooiste inzicht dat, welke uitdaging je ook tegenkomt, je altijd zelf de keuze hebt welke gedachten je hieraan geeft en hoe jij dat je leven laat beïnvloeden, werkt nog dagelijks in mijn voordeel. Wie heeft de ambitie om op zijn sterfbed te kunnen zeggen “Was ik maar iets langer in mijn verdriet blijven hangen en had ik maar wat minder genoten”. Ik gun jou dit besef ook. Kom tot bloei, sprankel! En net als ik, beter laat dan nooit!

Wat je over mij wil weten

Sinds kort besef ik dat ook ik de meeste vakjes van de hooggevoeligheidschecklist aantik. Vanuit verschillende faciliterende rollen en coaching op inhoud en proces, voornamelijk in de technische branche, groeide door dat besef de behoefte om op een ander niveau in contact met mensen te staan en van meer betekenis te kunnen zijn. Niet gek dat ik vervolgens besloot om het roer om te gooien. Als vitaloog en coach heb ik de sterke wens om ieders bewustzijn te vergroten, hen te inspireren en prikkelen om vanuit volle overgave en plezier keuzes te maken. Al jarenlang beoefen ik moderne dans. Hierin komt voor mij alles samen. In combinatie met muziek vergeet ik de omgeving en komen er mooie gedachten en ideeën. Graag ga ik de uitdaging aan om met jou te zoeken naar wat jou in beweging zet.

Typisch Lisette

Voor pannenkoeken en chocola is altijd een plekje over. Stiekem andermans woonkamervloer testen op dansbaarheid, allergisch voor vooroordelen en een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dagelijks getuige van mijn eigen gevecht tussen nieuwsgierigheid en de angst voor het onbekende. Samenwonend en moeder van een prachtige zoon. Lekker de natuur in en altijd blijven leren.